NEISPRIČANA BAJKA 19. mart 2017, POZORIŠTE MLADIH SARAJEVO at 16:00

Gradsko kazalište – scena „Gorica“, Hrvatska

Autori: Radovan Ruždjak, Aleksandra Naumov, Damir Klemenić Izvode: Aleksandra Naumov, Damir Klemenić

NEISPRIČANA BAJKA autorski je projekt Radovana Ruždjaka, Aleksandre Naumov i Damira Klemenića.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od pet godina, nastala je u produkciji Scene “Gorica” pod vodstvom umjetničke voditeljice Ines Bojanić, a glavne uloge igraju sami autori projekta: Aleksandra Naumov i Damir Klemenić.

Neispričana bajka je predstava kojoj riječi nisu potrebne jer je to priča o svakome od nas, o onome što ne treba biti izgovoreno kako bi se razumjelo. To je odrastanje ispričano kroz topli odnos dvaju bića, djevojčice i dječaka, kroz njihovu igru kojoj ne treba puno igračaka, već samo puno mašte da kroz osnove geometrije – točka, pravac, tijelo – spoznaju svijet oko sebe i kako suradnjom mogu otkriti puno više nego što se to naizgled čini…

Ovu predstavu trebaju pogledati svi, i djeca i odrasli, jer svakome se od nas, bez obzira na godine, dogodi taj trenutak u životu kada nas nešto pozove na pustolovinu da pronađemo ono što smo izgubili u djetinjstvu. Taj trenutak dogodio se junakinji ove predstave i to samo zato što je bila dovoljno hrabra da se upusti u pustolovinu koja joj je namijenjena, a sve što ima i što će ponijeti sa sobom su cipelice, malo ogledalo i bodež… Tako opremljena, ona odlazi u borbu sa zmajem sive svakodnevnice i životnih problema kojem dopušta da je proguta samo kako bi pronašla ono svoje davno zakopano, ali nanovo zadobiveno. Kada se vrati iz pustolovine, ona obasjava tim svjetlom spoznaje svoje bližnje kako bi shvatili da se to svjetlo ne može zgrabiti i zadržati silom, već je s njim moguće samo plesati u vječnoj igri, zauvijek.