• Nostalgija 1

Nostalgija Daniela Knežević

12. Februar 2019, at 15:18

Daniela Knežević, rođena u Sarajevu 1979. godine, svoju plesnu edukaciju započinje u svom rodnom gradu. Osnovna Muzička Škola 29. novembar, odsjek za Balet koje nastavlja u Njemačkoj, Mannheimu, Akademiji za Muziku i Ples kao i u Kölnu, bazirano na tehnikama klasičnog baleta i savremenog plesa.

1999. godine diplomira u klasi prof. Bahrije Bihorac u Sarajevu i postaje stalni član Ansambla Baleta Narodnog Pozorišta u Sarajevu gdje ostvaruje brojne uspješne uloge. Rad sa kompanijom Roberto Zappala u Italiji joj je poklonio veliko iskustvo, kao i mnogi prestižni seminari: ImpulsTanz u Beču, Laban Centar- London, DanceWork- Berlin, TanzWochen Zürich…

Ljubav i interesovanje za Flamenko je vodi direktno u Sevilju, kolijevku ove Umjetnosti gdje uči od najvećih  “majstora”, Angel Atienza, Raffallo i Adela Campallo, La Lupi, Victor Bravo gdje potkovana svojim plesnim i scenskim iskustvom izgrađuje sopstveni stil i koreografski jezik.

Od 2016. godine radi u Njemačkoj, Freiburg kao pedagog za klasični balet, karakterne igre i flamenko i uspješno se predstavlja “zapadnoj” publici sa sopstvenim plesno-teatarskim produkcijama.

 

 

Nostalgija

Okupana svojim osjecajem, iskustvom i Budjenjem…radja se slatko-gorka Nostalgija u Srcu.
Nostalgija za Zeljama za koje ne postoji prepreka jer disu jace od Mene…
Nostalgija za cistim srcima ljudi…
Nostalgija za malom djevojcicom u Meni…
Nostalgija za pravom Ljubavi. Za Tugom. Srecom.
Za Morem.
Stijenom. Cvijetom. Let ptica.
Daljinama.
Daniela Knezevic