• olimpijada kulture 1

OLIMPIJADA KULTURE SARAJEVO 2021

12. Februar 2019, at 14:44
Predsjednik IPC i direktor Internacionalnog  Festivala Sarajevo: “Sarajevska zima”, Ibrahim Spahić izjavio je da je  pjesma i kompozicija Festival Sarajevo zvanično uvrštena u program promocije Olimpijade kulture Sarajevo koja će se održati u maju 2021. Zvanični plakat Olimpijade kulture dizajnirala je Mila Melank.
Spahić je objavio i da je u duhu kulturne diplomacije otvorena procedura  za imenovanje, na svim kontinentima, specijalnih izaslanika Međunarodnog centra za mir organizatora Olimpijade kulture SA 2021. Do sada su imenovani: Sissy Pappthanassiou/Grčka/,Byoung Park/Južna Koreja/i dr. George Rivera/SAD/.
Imena svih specijalnih izaslanika koji će u ulozi ambasadora i vitezova umjetnosti biti i koordinatori kulturnih mreža u Africi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Australiji, Aziji i Evropi  biće objavljena na posebnoj press konferenciji na kojoj će se predstaviti i program priprema za Olimpijadu.
Napomena: Danas, 12.2.2019. u 11:00h  predstavljamo specijalnog izaslanika Međunarodnog centra za mir za Olimpijadu kulture u Prvoj gimnaziji Sarajevo dr.George Rivera u 11:00h.