SEDMICA JAPANSKOG FILMA 2019 Kino Meeting Point, Sarajevo 1.- 3. mart 2019. ULAZ SLOBODAN!

31. Januar 2019, at 17:19

 

 

TITRAJI U GRUDIMA – četvrtak, 1 mart –20:00h 2017 / Blu Ray / 117 min.

Režija: OOKU Akiko

Uloge: MATSUOKA Mayu, WATANABE Daichi, ISHIBASHI Anna

Romantična komedija nastala po istoimenom romanu autorice Wataya Rise, opisuje životnu priču junakinje koja je prestravljena pomišlju o ljubavi, istovremeno pokušavajući ponovno pronaći pravu sebe. Film režira Ooku Akiko (Fantastic Girls). Dvadesetčetverogodišnjoj uposlenici u firmi imenom Yoshika (glumi Matsuoka Mayu) već se godinama sviđa bivši kolega iz razreda Ichi (jpn. „Jedan“, glumi Kitamura Takumi); međutim, trenutni kolega na poslu imenom Ni (jpn. „Dva“, glumi Watanabe Daichi) iznenada je pozove da otpočnu romantičnu vezu. Uzbuđena i isto toliko zbunjena činjenicom da je neko pozvao van po prvi put u njenom životu, Yoshika odlučuje organizirati okupljanje starih školskih kolega kako bi ponovo srela Ichija. Kroz tok filma, Yoshika balansira između osjećanja koja gaji prema obojici, te izbora između ideala i stvarnog stanja stvari.

 

IDEMO, JETS-I! – petak, 2. mart – 20:00h 2017 / Blu Ray / 121 min.

Režija: KAWAI Hayato

Uloge: HIROSE Suzu, NAKAJO Ayami, AMAMI Yuki

Adaptacija istinite priče o učenicama Srednje trgovačke škole Fukui, koje su osvojile Svjetsko prvenstvo u navijačkom plesu u Americi; prati ih kako unose svoje duše i srca u pobjednički performans. Film režira Kawai Hayato (MY love STORY!!). Učenica prvog razreda, Tomonaga Hikari (glumi Hirose Suzu), pridružuje se školskoj navijačkoj trupi kako bi dobila priliku navijati za određenog momka u školi. Na njenu žalost, njen neozbiljan stav nailazi na spartanski režim pod vodstvom profesorice-demona. Dok se druge cure jedna za drugom povlače iz tima, Hikari i njena prijateljica iz razreda Ayano (glumi Nakajo Ayami) nekako uspijevaju istrpiti naporne probe.

 

SVIJET JE OD DANAS SAMO TVOJ – subota, 3. mart – 20:00h 2017 / Blu Ray / 106 min.

Režija: OZAKI Masaya

Uloge: KADOWAKI Mugi, MIURA Takahiro, Makita SPORTS

Izvorna priča koja prati napredak nezgrapne djevojke kroz njen trud u komunikaciji sa vanjskim svijetom. Film režira Ozaki Masaya, redatelj koji je bio glavna pokretačka sila iza filma Randez-vous!, te je radio na brojnim japanskim televizijskim serijama i dugometražnim filmovima. Mami (glumi Kadowaki Mugi) je nezaposlena i povučena u svoj mali svijet. Njen otac Eisuke (glumi Makita Sports) trudi se razumjeti je i držati pravu distancu; brinući se za njenu budućnost, pronalazi joj posao koji se sastoji od otklanjanja grešaka iz videoigara. Mami počinje zarađivati na videoigrama naumivši da ne dolazi u kontakt sa kolegama, ali stvari ne idu po planu…

 

MUZIKA PARKOVA – nedjelja, 4. mart – 20:00h 2017 / Blu Ray / 118 min.

Režija: SETA Natsuki

Uloge: HASHIMOTO Ai, NAGANO Mei, SOMETANI Shota

Priča o odrastanju namijenjena komemoraciji stogodišnjice postojanja parka Inokashira (2017. godine). Film režira Seta Natsuki (A Liar and a Broken Girl). Srednjoškolka imenom Haru (glumi Nagano Mei) pojavljuje se jednog dana ispred vrata stana studentice Jun (glumi Hashimoto Ai), u blizini parka Inokashira. Haru je pročitala pismo koje je napisala djevojka njenog pokojnog oca, a koje je našla u njegovim stvarima, te je došla u okrug Kichijōji (Tokyo) na osnovu adrese na pismu i fotografije od prije pedeset godina. Nakon ovog neočekivanog susreta, Jun i Haru kreću u potragu za djevojkom koja je napisala pismo.

 

TITLOVI SU NA ENGLESKOM JEZIKU.

 

Program filmova možete takođe preuzeti ovdje.