“Art simpozijum Jahorina” 02. mart 2018, Novi hram at 18:00

Izložba djela nastalih na 15. sazivu Međunarodne likovne manifestacije “Art simpozijum Jahorina” 2017, će ponuditi nudi dvoje: “ljepotu djela koja  su nastala na Jahorini, a čiju ljepotu  ni soko ne može preletjeti i predočenje meridijana sa kojih su došli umjetnici da ljepotu Jahorine prevedu u sliku i ponesu je u svoja daleka prostranstva kao živog svjedoka.

Građani Sarajeva će imati priliku u narednim danima da vide radove slikara: Node Takume /Japan/, Simeona Panajotova, Svetle Radulove, Trajane Panajotove, Nikolaja B. Ruseva/Bugarska/, Tanje Đokić, Jasne Nikolić , Momira Armuša, Đorđa Miloševića /Srbija/, Miljana Vukovića, Mihaila Rakite, Emira Osmića/BIH/ i skulptora Željke Moriov, Đorđa Arnauta /Srbija/, Borisa Cikača /Hrvatska/, Kote Sakaia /Japan/i Jieun Lee /Južna Koreja/.

“Art simpozijum Jahorina” osnovan je 1. maja 2003. godine i od tada se redovno održava svake godine na olimpijskoj planini Jahorini, gdje je ugostio brojne likovne umjetnike preko 25 država čija su djela predstavljena na oko 60 izložbi u  BiH i inostranstvu.

Cilj ove renomirane kulturne manifestacije jeste afirmacija likovne umjetnosti i umjetnosti uopšte, razvoj ekološke svijesti, podsticaj turizma kako na području BiH i država u regionu tako i u svijetu, uključujući doprinos naporima da Jahorina, koja zasluženo nosi epitet zimske olimpijske ljepotice, bude prepoznatljiva i na mapi kulturnih destinacija.