Izložba bugarske slikarice Svetle Radulove „Bajka o Bosni i Hercegovini”, od 12. mart 2018, Galerija Novi Hram, Sarajevo

Za učešće svakog umetnika u simpozijumu „Art Simpozijum Jahorina“ je prilika da ponovo otkrije sebe i svoju kreativnost. Putovanje pruža veliku šansu upoznavanjem različitih običaja, kultura i naroda, sto obogaćuje i daje različitu tačku gledišta, perspektivu, koja nadahnjuje i provocira.

Izložba obuhvata slike koje je bugarska umjetnica Svetla Radulova stvorila u zadnjih 5 godina tokom svog učešća u „Art Simozium Jahorina“. One predstavljaju iskrenu i jasnu percepciju duše, prirode, ljudi u Bosni i Hercegovini. Radulova kaže: „Za mene izvor inspiracije je ovo mjesto, koje je puno istorije, emocija i duhovnosti. Oni su izvor energije pretraživanja vremenskih dimenzija. šetanje kroz osećaje. Ples sa emocijama. Razgovor sa iskustvima.“

svetla

Svetla Radulova

Bugarska slikarka Svetla Radulova je magistrirala 2007. godine na Nacionalnoj akademiji za umetnost u Sofiji, smer “Keramika”. Posle završetka obrazovanja za kratko je profesor na istoj Akademiji.

Trenutno je samostalni umjetnik u oblasti slikarstva, keramike, skulpture, fotografije.

Njena prva samostalna izložba je u Francuskoj, a posle toga i u Bugarskoj. Učestvovala je na brojnim izložbama i art simpozijima u Bosni i Hercegovini, Rusiji, Jordanu, Makedoniji, Njemackoj, Belgiji, Italiji, Holandiji, Turskoj itd.

logo art jahorina