Mađarska počasni gost 35. jubilarnog međunarodnog festivala Sarajevska zima 2019.

 U susret 35. Sarajevskoj zimi 2019. godine
Danas je u Ambasadi Madjarske u Bosni i Hercegovini direktor medjunarodnog festivala Sarajevo Sarajevska zima urucio poziv za 35. jubilarni festival Sarajevska zima 2019. koji ce se odrzati pod motom “Buka i bijes” od 07.02.0-.21.03.2019., Nj.E. ambasadoru Negyesi Jozsefu.
Spahic je naglasio da madjarski umjetnici ucestvuju na festivalu Sarajevska zima  od osnivanja Festivala 1984. godine, sa vrhunskim umjetnickim ostvarenjima, i uputio poziv Madjarskoj i njenim umjetnicima, da u 2019. godini  u okviru programa “Madjarska kultura na Zapadnom Balkanu” budu pocasni gost Sarajevske zime.
Ambasador Nj.E. Negyesi Jozsef izrazio je zadovoljstvo dosadasnjom uspjesnom saradnjom, posebno pozivom da Madjarska i madjarski umjetnici budu pocasni gosti Sarajevske zime 2019. godine.
Ambasador Negyesi je najavio da ce ovaj program biti realizovan na Sarajevskoj zimi vrhunskim baletnim, operskim, predstavama, koncertima i izlozbama i dijalogom umjetnika i intelektualaca sa bosansko-hercegovackim stvaraocima.
Nastupom na Sarajevskoj zimi otvorice se godina Madjarske kulture na Zapadnom Balkanu 2019.